Onko työyhteisönne kohdannut muutoksia, ilmeneekö ilmapiirissä haasteita tai kaipaako henkilöstö eväitä työhyvinvointiin ja -vireeseen – asiantuntevan valmentajan palkkaaminen voi olla organisaatiosi paras sijoitus.

TYÖHYVINVOINTILUENNOT

Hanki henkilöstölle oppeja ja työkaluja, joita jalkautatte yhdessä yrityksen arkeen. Luennot tarjoavat konkreettisia harjoitteita ja toimintamalleja, sekä auttavat niiden saavuttamisessa.

Luentojen aiheita:
• Stressinhallinta työyhteisössä – eväät työhyvinvoinnin ja työvireen edistämiseksi
• Mindfulness muutoksen hallinnan työkaluna – läsnäolo ja keskittymiskyky voimavarana
• Toimivan yhteistyön rakentaminen – psykologinen turvallisuus ja rakentava vuorovaikutus työarjessa

Lue lisää!

TYÖHYVINVOINTIVALMENNUS

Turvallisessa vuorovaikutuksessa tunnistetaan asiakkaan omia kipupisteitä ja toivetilaa, hyödynnetään useita eri menetelmiä ja otetaan ensimmäiset askeleet muutokseen. Työhyvinvointivalmennus sisältää stressinhallinta- ja tunnetyökaluja, läsnäoloharjoituksia sekä erikseen sovittaessa eläinavusteisuutta.

Puolikas päivä 2 x 1,5 h
Aloitamme matalan kynnyksen mindfulnessharjoitteella ja lyhyellä stressinhallinta- ja tunnetyökalun esittelyllä ennen työnohjauksen työkalujen testaamista. Sopii osaksi työhyvinvointipäivää tai itsenäisenä kokonaisuutena. Max 15 henkilöä.

Kokonainen päivä 2 x 3 h
Sopii omana kokonaisuutena työhyvinvointipäiväksi ja vie hyvinvointia eteenpäin stressinhallinta- ja tunnetyökalujen, läsnäoloharjoitusten ja monipuolisten työnohjausmenetelmien keinoin. Max 10 henkilöä.

Viiden kerran setti 5 x 1,5 h
Sopii pitkäjänteiseksi oman työn ja tiimin yhteistyön kehittämisen paikaksi. Stressinhallinta- ja tunnetyökalut, läsnäoloharjoitukset ja monipuoliset työnohjausmenetelmät alkavat jalkauttaa muutoksia työarkeen. Max 8 henkilöä / ryhmä.

Lue lisää!

JATKUVA TYÖNOHJAUS

Tuo hyvinvoinnin valmentaminen, tavoitteet ja seuranta osaksi yrityksen arkea. Säännöllisten tapaamisten avulla hyvinvoinnin kehittäminen jalkautuu vankaksi ja luonnolliseksi osaksi työyhteisön arkea.

Jatkuva työnohjaus
• Sisältää kuukausittaisen ryhmätapaamisen (1,5 h / kerta).
• Tavoitteiden ja tulosten arviointi.
• Käytäntö ja teoria nivoutuvat työnohjauksessa yhteen.
• Työnohjaus mahdollistaa jokaisen osallistujan yksilöprosessin osana ryhmäprosessia.
• Max 8 henkilöä / ryhmä.

Lue lisää työnohjauksesta!

Luentoja, valmennuksia ja jatkuvaa työnohjausta yhdistämällä voidaan luoda vahvoja ja tuloksellisia kokonaisuuksia kaiken kokoisiin organisaatioihin. Voimme esimerkiksi aloittaa prosessin etäluennolla, jolloin saadaan paljon tietoa työyhteisön tasosta ja tarpeista ja opitaan löytämään paras tapa tuoda toimenpiteitä yhteisön kehittämiseksi – kenties tiiviinä kertavalmennuksena tai säännöllisesti etenevinä pieninä askeleina.


Lue lisää työhyvinvointipalveluista täältä!

ALOITA HYVINVOINTI JA TULOKSEN TEKEMINEN JO TÄNÄÄN – TILAA TAI KYSY LISÄÄ:

info(at)elinaporokka.fi

044-3378 338