läsnäoloa & voimavaroja
Mindfulness
Autopilotilla kulkemisesta hyväksyvään tietoisen läsnäoloon
Onko sinulle käynyt niin, että ajat tuttua reittiä autolla, ja perille päästyäsi huomaat, ettet muista matkasta juuri mitään? Tai että olet hoitanut töitä ja huolehtinut muista, ja unohtanut itsesi? Oletko itseäsi kohtaan ankara? Oletko enemmän ajatuksissasi, kuin kaikilla aisteilla läsnä tässä ja nyt?
Tahtoisitko kehittää kykyäsi olla tässä hetkessä, arvostelematta ja hyväksyen? Jatka siinä tapauksessa lukemista!
Todellista läsnäoloa arkeesi
Mindfulness tarkoittaa hyväksyvää tietoista läsnäoloa. Se on mielen kykyä pysähtyä ja asettua tähän hetkeen, hyväksyen, ilman arvostelua. Läsnäolevan tietoisuuden kehittäminen auttaa olemaan levollisemmin myös elämään kuuluvien haasteiden ja ikävien asioiden kanssa. Samalla kykymme iloita arjen pienistä asioista voi vahvistua.
Yksinkertaisia ja helppoja harjoitteita Sinun avuksesi
Mindfulnessin taustalla on tuhansien vuosien aikana hyvin toimiviksi havaitut harjoitukset, jotka pohjautuvat itämaiseen meditaatioperinteeseen, joogaan ja buddhalaisuuteen. Niiden länsimaisessa MBSR-sovelluksessa ei ole mukana uskonnollisia tai aatteellisia puolia. Massachusettsin yliopiston (UMASS) stressiklinikan perustaja, Jon Kabat-Zinn kehitti MBSR-menetelmän 1970-luvulla. MBSR tulee sanoista Mindfulness Based Stress Reduction, joka tarkoittaa Rentoutus ja stressinhallinta hyväksyvän tietoisen läsnäolon avulla.
MBSR –ohjelma on suunniteltu kokonaisuudeksi, jonka avulla autetaan ihmisiä huomaamaan ja aktivoimaan heidän omia sisäisiä resurssejaan. MBSR-menetelmän pedagoginen viitekehys mahdollistaa sen, että opit kokemuksellisesti, sisältä käsin. MBSR- menetelmän peruspilareita ovat yksinkertaiset ja helposti opittavat harjoitukset, joissa harjoitellaan hyväksyvää ja tietoista läsnäoloa. Keskeisimmät muodolliset harjoitukset ovat kehomeditaatio, istumameditaatio sekä mindfuljooga.
Parempia yöunia, stressinhallintaa ja levollisuutta MYÖS HAASTEIDEN äärellä
MBSR- menetelmän toimivuus on varmistettu lukuisilla tieteellisillä tutkimuksilla. Säännöllinen harjoittaminen tukee fyysistä terveyttä sekä auttaa mm. työhyvinvoinnin lisäämisessä, rentoutumisessa, oppimisessa ja stressinhallinnassa. Mindfulness voi olla avuksi myös masennuksen, ahdistuksen ja kivun lievittämisessä, ja se voi olla avain onnellisempaan, rennompaan ja tietoisempaan elämään.
Voit tutustua uusimpaan tutkimustietoon kattavasti Brownin yliopiston Mindfulness Centerin sivuilla.
Mindfulnesspaketit yhteisönne tarpeisiin
- Hyvinvointia työhön hyväksyvän tietoisen läsnäolon avulla – mindfulnesstuokio (60 min.)
- Ohjatun tunnin avulla saatte välineitä taukojen viljelemiseen ja hyvinvoinnin lisäämiseen työarjessa. Opitte mistä hyväksyvässä tietoisessa läsnäolossa on kyse ja pääsette harjoittamaan ohjatusti. Tuokio toimii hyvänä mikrotaukona kesken puurtamisen.
- Tuokio sopii niin vasta-alkajille kuin kokeneille mindfulness-harjoittajille. Maksimiosallistujamäärä on 20 henkilöä.
- Ohjaus on mahdollista toteuttaa työyhteisönne tiloissa Uudellamaalla.
- Ohjatun tunnin (60 minuuttia) hinta on: 250 € + matkat.
- Stressinhallinta työyhteisössä – eväät työhyvinvoinnin ja työvireen edistämiseksi (6 kerran mindfulnesskurssi: 6 x 1,5h)
- Säännöllisen mindfulnessharjoittamisen avulla voit kehittää läsnäolon-, stressinhallinnan ja palautumisen taitojasi. Työyhteisössä toteutettava oma kurssi vahvistaa myös yhteishenkeä ja vuorovaikutustaitoja.
- 6 kerran mindfulnesskurssi kutsuu työyhteisöjä, jotka haluavat kasvattaa työhyvinvointiaan kehittämällä läsnäolon taitoa sekä kykyä hakeutua sopivaan viretilaan. Voitte olla vasta-alkajia tai kokeneita mindfulness-harjoittajia. Maksimiosallistujamäärä on 20 henkilöä.
- Ohjaus on mahdollista toteuttaa työyhteisönne tiloissa Uudellamaalla.
- Kurssin (6 x 90 minuuttia) hinta on: 1800 € + matkat. Kurssihintaan kuuluu kurssimateriaali sekä harjoittamisen ohjaus.
Tämän hetken ohjauskalenteri on täynnä. Tiedustele omaa tuokiota tai kurssia vuodelle 2024: info(at)elinaporokka.fi